Super specialrabatt 5%! Använd koden MYLO5 för din beställning för att få rabatt på dina böcker!

Detta är bara en förhandsgranskning baserad på de böcker som vi har skapat för några av våra andra kunder och det är inte hur din slutliga bok kommer att se ut. Din böckers hjälte kommer att se ut som barnet på den bild som du skickar till oss. Vi skickar en förhandsgranskning av en boksida tre dagar efter att du beställt.

och vintermysteriet Maximinianus
Hon gillar att bygga saker. Och hon är ganska bra på det. Åh juste, hon har läst mycket om snöflingor, skridskoåkning och snögubbar. Hon har aldrig sett Vintern, inte ens en enda gång. Men saker och ting håller på att förändras... och hon kommer vara med i förändringen. Detta är Maximinianus.
En gång i tiden var det Vinter, med ögon av silver och med snöflingor i håret. Hon skulle klä allt med ett tjockt lager snö. Hon sjöng magiska ramsor för att få träden, blommorna och gräset att somna tills hennes syster, Våren, kom hem igen. ”Hon gjorde detta varje år, utan undantag. Men hon kommer inte komma nu,” sade Fru Grön, som bodde bredvid Maximinianus.
”Vad gjorde vi för fel?” frågade Maximinianus med osäker röst. Den gamla kvinnan log mot henne och pekade på åkrarna som de gick förbi, fyllda med skräp. ”För länge sedan,” sa hon, låg det en vacker park där”. ”Vintern, kära du, är ganska sårad, förstår du.” ”Varför inte?” frågade hon besviket. Maximinianus ville också se Vintern. Fru Grön hade alltid snälla saker att säga om Vintern.
””Så Vintern tror att vi inte behöver henne längre...” förklarade Fru Grön. ”Vi har täckt våra länder med skräp, kära du. Vi kastar bort många saker som vi fortfarande skulle kunna använda. Vi skapar mer än vad vi faktiskt behöver. Och luften blir varmare varje år. Maximinianus tittade på sopbergen och tyckte att det var det sorgligaste hon hade sett i hela sitt liv.
När hon gick hem den dagen fick Maximinianus en idé. Om åkrarna var fria från skräp, kanske Vintern skulle komma tillbaka igen. Precis som i Fru Gröns berättelser. Och då kunde alla barn i stan komma ut och leka i nysnön. De skulle åka skridskor på den frusna sjön och tävla med sina pulkor. De skulle kasta snöbollar på varandra och göra snögubbar.
MIN PLAN Så hon bestämde sig för att fråga runt. Hon behövde fler människor som kunde hjälpa henne. Men det var för svårt för bara en liten flika. Maximinianus gjorde en plan. ”... och med andra sysslor att göra hemma,” sade hennes vänner. ”... med alla läxor...” ”Jag är så upptagen,” ”Det är inte mitt jobb att rensa upp bland skräpet på åkrarna. Gå och hitta någon annan!” ”Det är för mycket skräp för småbarn som oss...”
”Mina patienter behöver mig här, barn. Det finns ingen annan som hjälper dem,” sade Doktor Ull snällt. ”Jag har barn som måste lära sig saker, Maximinianus. Jag kan inte lämna dem,” förklarade Fröken Larsson, skolläraren. ”Jag har kunder som jag måste möta,” sade Fru Klocka, butiksägaren, till henne. ”Jag kan inte lämna min butik för att rengöra en åker.” ”Jag är en upptagen man, kära pojke. Jag har mycket som ska planeras och möten som ska hållas,”sade borgmästare Storhand till Maximinianus. ”Jag måste vakta staden!” sa Herr Tjurig, polismannen.
Till sist hade ingen tid att hjälpa Maximinianus. Han stod ensam framför Hon stod ensam framför det stora sopberget. När hon tittade på en bortkastad dator bland soporna, fick hon plötsligt en idé– om ingen av människorna i stan kunde hjälpa till, så kunde hon göra en ROBOT som kan göra det.
”Oj, jag kan ju göraen robotarm av det här!” Det var svårt att leta igenom soptippen, men hon hittade många saker som kunde lagas och användas igen. Maximinianus tog först hem datorn och lagade den. Därefter, bit för bit, samlade hon alla bitar för att skapa en kropp åt roboten. Och det var kul, att sortera saker de hittade, att fixa dem och att ge dem en mening igen. De arbetade mycket hårt varje dag. Det tog ett tag, men när roboten var klar, kom de igång med att rengöra soptippen.
Folk gick förbi dem och beundrade deras arbete. De tog till och med sina gamla saker och gav dem till Maximinianus och hennes robot så att de kunde lagas istället för att kastas. Och det gjorde även Herr Storm och hans kran. Till och med Fröken Larsson och barnen i skolan kom för att hjälpa till.
”Jag har hört att hon bor någonstans långt, långt borta, kära du. Du måste gå över många kullar och klättra över de stora bergen för att hitta henne. Men även om du hittar henne är jag inte säker på att hon kommer tillbaka hit.” ”Vi har rensat bort skräpet från åkrarna och kullarna!” sa Maximinianus glatt. ”Jag vill be Vintern att komma tillbaka. Vet du var vi kan hitta henne?” ”Nåväl. Det kommer att bli en lång resa. Du kommer att behöva dessa,” sa hon. ”Vintern kan vara snäll, men hon är också kall.” ”Jag kommer att övertyga henne!”
Maximinianus och hennes robot åkte redan nästa dag. De gick på vägar och korsade åkrar. De simmade över floder och tog båtar över sjöar utan ände. De gick och gick, och sen gick de ännu mer, tills de kom fram til de skogstäckta bergen.
"Jag är här för att träffa Vintern!” Något litet och vitt landade mjukt på näsan. Det var kallt och blött och precis innan det smälte hörde Maximinianus en mjuk, silveraktig röst: ”Varför är du här, lilla du?” Luften var kallare här. ”Kommer ni också till vår stad?” Men snöflingorna svarade inte. ”Vart än Vintern går, dit går vi också. Och vi hjälper blommorna och träden att växa när Våren kommer.” ”Vi är snöflingor.” ”Vad är ni för något?” ”Följ efter oss då!”
”Jag vet vad alla barn heter. Säg nu, vad kan jag göra för dig? ” ”Hur vet du mitt namn?” ”Du har kommit långt, Maximinianus,” sa hon. Hon var lika vacker som Fru Grön hade sagt till Maximinianus. Och ännu kallare än hon hade tänkt sig. Så kan du inte vara snäll och komma tillbaka? Vi saknar dig jättemycket!” ”Jag har kommit för att be dig att komma tillbaka till vår stad. Vi har gjort luften varm och vi har samlat stora mängder sopor på våra åkrar och kullar. Men jag och min robot har rensat bort alla sopor.
”Det är långt dit...” sa Maximinianus. ”Detta skulle jag gärna vilja se, lilla du. Kom nu, visa mig din stad. Det var längesedan jag lät mina snöflingor dansa där.” ”Då får vi flyga me vinden!”
Det var nästan Jul när de kom fram till staden, så Vintern lät Maximinianus gå hem. Hon skulle vänta på henne vid åkrarna nästa dag. Morgonen kom tillslut, och Maximinianus skyndade sig ur sängen, ivrigt över att se Vintern igen. När hon öppnade ytterdörren kunde hon knappt känna igen staden!
Du har hittat Vintern, Maximinianus Bra jobbat!” Maximinianus tog på sig halsduken och vantarna och tillsammans byggde de den STÖRSTA SNÖGUBBEN som staden någonsin hade sett! ”Kom och lek med oss!”
BILD OCH TEXT Raluca Drozan REDAKTÖR Adrian Barbu FORMGIVARE Réka Kárpát och Antim Marius mylobarnbocker.se © MYLO PRINT BOOK
MYLO-böckerna är inte bara fantastiska, vackert skrivna och illustrerade med kärlek. De är äventyrsböcker där DITT BARN blir huvudpersonen, där ditt barn blir den lille superhjälten som räddar dagen och som löser problem, samtidigt som han eller hon lär sig om klimatförändringar, avfallshantering, skydda utrotningshotade djur… och att ge alla vuxna en minnesvärd och fin läxa om ansvar och omvårdnad.Varje MYLO-bok är ett litet personligt äventyr där ditt barn är den lilla, men samtidigt stora hjälten. Kolla in alla våra böcker! Besök mylobarnbocker.se för att se våra andra böcker:

Boken “Det är jag!”

1099 kr 879 kr Fri frakt.

Skicka oss en bild med Alice så att mina illustratörvänner kan rita bokens hjälte som ser ut som Alice!

Hemligt tips: Alice är handritad i boken och är berättelsens hjälte. Konstnären kommer att använda bilden som du skickade. Boken kommer att bli färdig i cirka 3-4 dagar, eftersom det är en speciell process och varje bok är unik.

Vi erbjuder kvalitetssäkring eftersom kundnöjdhet är mycket viktigt för oss.
Vi försäkrar dig att denna unika gåva kommer att bli ett oförglömligt minne.

En verkligt betydande och speciell gåva.
Så vi erbjuder dig pengarna tillbaka 100% om du inte är nöjd med kvaliteten på den mottagna produkten.

Boken
“Ser ut som mig”

399 kr 299 kr Fri frakt.

Använd dina hår- och hudinställningar för att anpassa Alice i denna fantastiska bok som du skapar för Alice, så att Alice lätt kan känna igen!

Hemligt tips: Kontrollera de valda förinställningarna för Alices utseende. Vad du ser i förhandsgranskningen är exakt hur den färdiga boken kommer att se ut!

Tillverkas och skickas inom 3-4 vardagar.

Alice och Vintermysteriet

Detta är en otrolig resa för ett unikt barn i världen, som återställer den naturliga balansen i en modern värld.

Vill du ha en bok som hjälper ditt barn att förstå klimatförändringarna och dess påverkan på världen omkring? Då garanterar vi att detta är det perfekta valet.

Detta äventyret skapades så vi kan känna till vår värld, men också våra egna styrkor och krafter. Syftet med denna berättelse är för att hjälpa barnen att upptäcka den verkliga världen runt dem, och konsekvenserna av mänskliga aktiviteter. Även hur den globala uppvärmningen påverkar våran värld och oss. Varje hinder är en utmaning för oss att hitta en lösning. Boken stödjer barn att upptäcka sin egna potential, och den roll som var och en av oss spelar i samhället vi är en del av.Läs mer

Bokens hjälte blir personifierad och kommer se ut precis som barnet på det fotot du skickar till oss. Detta kommer hjälpa barnet att leva in i äventyret fullt ut. Men även förstå den viktiga roll som barnen har i bearbetningen att förändra världen till det bättre. Berättelsen blir därmed mer fängslande och barnet kommer ha lättare att identifiera sig med sagofiguren, genom sina fysiska drag och sina kläder. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse som du också kan uppleva genom att läsa boken tillsammans med ditt barn!

Vår lilla hjälte har bara hört historier om vintern, men aldrig sett henne. Han upptäcker förskräckt en av orsakerna till varför hon inte kommer mer. Nämligen människornas moderna vanor. Vår hjältes värld är full av fantasi, så han börjar agera för att förändra saker i sin stad. Kommer han att lyckas hämta Vintern tillbaka? Det är en bok full av tankeställningar. Om människors roll i att bevara balansen, mellan naturen och det moderna livet. Det är en perfekt kvällsläsning.

Historien om den moderna världen, täckt av vinterns magi, kommer säkert att motivera barnen att förändra världen runt dem.Läs mindre

Rekommenderas för barn i åldern 3-10

Inbunden bok med 36 sidor med fullfärgade illustrationer och med Alice som berättelsens hjälte.

Storlek: 27.5x24.5 cm

Om du beställer denna bok så kommer vi plantera ett träd i barnets namn.

Skriva en recension

Har du en särskild berättelse eller saga?

Boken “Min speciella berättelse”

Vill du ha en verkligt original berättelse för [child name]?

Har du tänkt på en berättelse du aldrig träffat där [child name] är hjälten? Eller kanske har [child name] levt ett otroligt äventyr som du vill förvandla till ett oförglömligt minne? Då är denna bok perfekt!
Allt du behöver göra är att skriva berättelsen i den form vi tillhandahåller dig, inkludera ett foto av [child name] som bär sina favoritkläder och lägga till de kryddiga detaljerna i berättelsen, och vi kommer att illustrera speciellt för dig och [child name]. En perfekt present till [child name], där han lätt kan kännas igen!

Priset börjar från 19,990kr
Kontakta oss
Gå med i min nyhetsbrevlista så att vi kan hålla kontakten! :)